10% تخفیف برای خرید اولی‌ها با کد تخفیف daru10

10% تخفیف برای خرید اولی‌ها با کد تخفیف daru10

پرتخفیف‌ها

Original price was: 81,400 تومان.Current price is: 33,000 تومان.

Original price was: 87,000 تومان.Current price is: 45,000 تومان.

Original price was: 88,000 تومان.Current price is: 45,000 تومان.

Original price was: 592,000 تومان.Current price is: 380,000 تومان.1 بسته

Original price was: 154,000 تومان.Current price is: 120,000 تومان.

Original price was: 528,000 تومان.Current price is: 300,000 تومان.

دشمن کم خونی

دشمن کم خونی
فهرست این مقاله

هموگلوبین یا گلبول قرمز ماده اصلی خون است که وظیفه انتقال اکسیژن به اندام‌ها و بافت‌های بدن را دارد. گلبول‌های قرمز به کمک آهن این وظفیه حیاتی را انجام می‌دهند. آهن رابط میان بین هموگلوبین و اکسیژن است. با وجود حیاطی بودن این ماده برای بدن، بدن انسان نمی‌تواند این ماده معدنی را تولید کند و باید از منابع خارجی جذب کند. مصرف غذاهای سرشار از آهن می‌توانید این کمبود را تا حد زیادی جبران کند. در این مقاله قصد داریم سرسخت ترین دشمن کم خونی را بهتر بشناسیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

کم خونی چیست؟

برخلاف تصور بسیاری از افراد کم خونی به کمبود حجم خون در بدن گفته نمی‌شود. کم خونی یا آنمی یک وضعیت پزشکی است که در آن میزان هموگلوبین، شکل یا کیفیت آن از حد نرمال خارج است. این وضعیت باعث نقص در اکسیژن رسانی به بافت‌های بدن می‌شود که ممکن است عوارض ناخوشایندی برای فرد ایجاد کند که بطور مستقیم بر کیفیت زندگی اثرگذار باشد، ریزش مو و کاهش تمرکز و بهره‌وری چند نمونه از این مشکلات هستند. از این رو بهتر است دشمن کم خونی را بهتر بشناسیم.

 

علائم کم خونی چیست؟

کم خونی اشکال مختلفی دارد تشخیص نوع کم خونی فقط از طریق آزمایش و توسط پزشک صورت می‌گیرد. اما به طور کل علائم کم خونی به ضورت زیر است:

  • خستگی و ضعف: افراد با کم خونی معمولاً احساس خستگی و ضعف مداوم دارند.
  • پوست رنگ‌پریده یا زرد: کمبود گلبول‌های قرمز باعث کاهش رنگ طبیعی پوست می‌شود.
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم: قلب برای جبران کمبود اکسیژن باید سریع‌تر کار کند.
  • تنگی نفس: کمبود اکسیژن باعث تنگی نفس به ویژه در هنگام فعالیت بدنی می‌شود.
  • سرگیجه یا سبکی سر: کاهش اکسیژن به مغز ممکن است باعث سرگیجه شود.
  • درد قفسه سینه: در موارد شدید، کم خونی می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.

 

چه چیزهایی باعث کم خونی می‌شود؟

علل کم خونی می‌توانند متنوع باشند و شامل عوامل مرتبط با تولید گلبول‌های قرمز، عوامل مرتبط با از دست دادن خون، کاهش جذب آهن، بیماری‌های کلیوی، نقص ارثی آنزیم‌های خونی و بیماری‌های خونی مانند آنمیاپاتی‌ها و تالاسمی به کم‌خونی منجر شوند.

کم خونی انواع مختلفی دارد که فقط توسط آزمایش قابل تشخیص است. شناخت نوع کم خونی اولین گام برای مبارزه با این بیماری است. در این مقاله قصد داریم دشمن کم خونی ناشی از فقر آهن را بررسی کنیم به به سوال «دشمن کم خونی چیست» پاشخ دهیم. در صورتی که شماهم دچار این بیماری هستید همراه ما باشید.

 

برای غلبه بر کم خونی ناشی از فقر آهن چه کنیم؟

درمان کم خونی ناشی از فقر آهن معمولاً ساده‌تر از انواع دیگر کم خونی است. داشتن رژیم غدایی مناسب در کنار مصرف مکمل‌های آهن تحت نظر پزشک یا دکترداروساز راه درمان این نوع کم خونی است به طوری که غذا‌های سرشار از آهن در میان عموم جامعه به غذاهای خون ساز لقب گرفته اند.

 

آهن دشمن کم خونی

کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع‌ترین اشکال کم خونی در جوامع مختلف است. آهن به عنوان دشمن کم خونی یکی از عناصر مهمی است که برای عملکرد صحیح بدن ضروری است. عوامل متعددی می‌توانند منجر به کم خونی شوند، از جمله مصرف ناکافی آهن در رژیم غذایی، جذب ناکافی آهن توسط بدن، افزایش نیاز به آهن در دوران بارداری و شرایط بالینی مانند خونریزی مزمن یا عفونت‌های مزمن.

غذاهای خون سآز دشمن کم خونی

غذاهای خون سآز دشمن کم خونی

رژیم غذایی حاوی آهن بهترین درمان برای کم‌خونی ناشی از فقر آهن است. این روش کم‌خطرتر و سالم‌تر است اما در صورت تجویز مکمل‌های آهن توسط پزشک بهتر است رژیم غذایی سالم را در کنار مکمل آهن مصرف کنید.  لیست مواد غذایی خون ساز شامل موارد زیر است:

  1. گوشت قرمز به عنوان خونساز دشمن کم خونی
  2. ماهی و میگو از جمله غذاهای خون ساز قوی هستند
  3. خرما
  4. حبوبات
  5. آجیل
  6. سبزیجات سبز رنگ (سبز تیره مثل اسفناج و کلم بروکلی)
  7. محصولات غنی شده با آهن
  8. زرده تخم مرغ
  9. لوبیا و عدس
  10. لبنیات
  11. توت
  12. هویج
  13. جگر به عنوان خون ساز قوی شناخته می شود

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله «غذاهای خون سآز دشمن کم خونی» را مطالعه کنید.

به طور کلی غذاهای خون ساز به مواد غذایی اشاره دارند که غنی از آهن، ویتامین B12، و اسید فولیک هستند و به افزایش تولید سلول‌های قرمز خون و هموگلوبین کمک می‌کنند. این مواد مغذی نقش حیاتی در جلوگیری و درمان کم‌خونی دارند. کم خونی می‌تواند به خستگی، ضعف، و مشکلات سلامتی دیگر منجر شود. غذاهای خون‌ ساز شامل گوشت قرمز، جگر، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، حبوبات، سبزیجات برگ‌سبز، خشکبار و غلات کامل هستند. مصرف منظم این غذاها می‌تواند به بهبود سطح آهن و سایر عناصر مورد نیاز بدن کمک کند و در نتیجه دشمن کم خونی محسوب می‌شوند.

 

صبحانه برای کم خونی

برای افرادی که از کم‌خونی رنج می‌برند، صبحانه می‌تواند نقش مهمی در تأمین مواد مغذی مورد نیاز برای درمان این بیماری داشته باشد. به‌ویژه در کم‌خونی ناشی از فقر آهن، مصرف مواد غذایی غنی از آهن و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری می‌تواند کمک‌کننده باشد. در ادامه چند پیشنهاد برای صبحانه‌های مناسب برای افراد مبتلا به کم‌خونی آورده شده است:

1. آووکادو با نان سبوس‌دار و تخم‌مرغ

آووکادو یک منبع غنی از ویتامین C است که به جذب بهتر آهن کمک می‌کند. نان سبوس‌دار حاوی آهن و فیبر است، و تخم‌مرغ نیز به‌عنوان یک منبع پروتئین و ویتامین B12 می‌تواند در بهبود وضعیت کم‌خونی کمک کند.

2. مخلوط میوه‌ها و ماست (شامل انجیر خشک)

مخلوطی از میوه‌هایی مانند پرتقال، توت فرنگی و سیب، که سرشار از ویتامین C هستند، می‌توانند به جذب آهن کمک کنند. اضافه کردن انجیر خشک به این مخلوط نیز گزینه‌ای عالی است چرا که انجیر سرشار از آهن است. همراه با ماست، پروتئین و کلسیم نیز تأمین می‌شود.

3. دمنوش سیب و به همراه نان سبوس‌دار و پنیر

دمنوش سیب و به یکی از دمنوش‌های خون‌ساز است و می‌تواند به افزایش آهن کمک کند. همراه با نان سبوس‌دار و پنیر، این صبحانه می‌تواند منابع خوبی از آهن، کلسیم و پروتئین را تأمین کند.

4. اسموتی سبز (اسفناج، موز، و ماست)

اسفناج منبع غنی آهن است و موز نیز پتاسیم و ویتامین‌های مختلف دارد. با اضافه کردن یک منبع پروتئینی مانند ماست به اسموتی، می‌توانید صبحانه برای کم خونی تهیه کنید.

5. پودینگ چیا با شیر بادام و میوه‌ها

پودینگ چیا سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است و می‌تواند به عنوان یک وعده صبحانه برای کم خونی مصرف شود. با اضافه کردن شیر بادام، منبع خوبی از کلسیم و ویتامین E فراهم می‌آید.

این لیست صبحانه برای کم خونی می‌توانند به بهبود وضعیت کم‌خونی کمک کنند و به فرد انرژی و مواد مغذی لازم برای شروع روز را بدهند. همچنین، ترکیب آهن با منابع ویتامین C (مانند مرکبات) می‌تواند جذب آهن را افزایش دهد.

 

هویج دشمن کم خونی

هویج به عنوان یکی از مهمترین و معروف‌ترین میوه‌ها در جهان، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از کم‌خونی دارد. این میوه با ارائه مقدار زیادی از آهن، فیبر، و ویتامین‌های A و C، به عنوان یک خوراکی کاملاً سالم و مغذی شناخته می‌شود. آهن موجود در هویج که به صورت آهن غیر هم‌بندی (non-heme) است، در بدن آسان تر جذب می‌شود و در تولید سلول‌های قرمز خون و همچنین افزایش سطح هموگلوبین موثر است.

هویج با دارا بودن ترکیبات مغذی و ویتامین‌های متعدد، به‌عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای مقابله با کم‌خونی شناخته می‌شود. این سبزی ریشه‌ای غنی از ویتامین A، بتاکاروتن و آهن است که در تولید سلول‌های خونی و افزایش هموگلوبین نقش مهمی ایفا می‌کنند. مصرف منظم هویج می‌تواند باعث بهبود گردش خون و تامین اکسیژن مورد نیاز بافت‌های بدن شود. بنابراین، می‌توان هویج را به‌عنوان یک ماده موثر در پیشگیری و درمان کم‌خونی معرفی کرد.

همچنین ویتامین سی موجود در هویج، فرآیند جذب آهن را افزایش داده و بهبود می‌بخشد. از سوی دیگر، فیبر موجود در هویج نقش مهمی در بهبود عملکرد روده و جذب مواد مغذی دارد. به همین دلیل، هویج دشمن کم خونی شناخته می‌شود و افزودن آن به رژیم غذایی روزانه می‌تواند به بهبود سلامتی عمومی و جلوگیری از کم‌خونی کمک کند.

هویج دشمن کم خونی

 

نوشیدنی مفید برای کم خونی

نوشیدنی مفید برای کم خونی به نوشیدنی‌هایی اشاره دارد که حاوی مواد مغذی لازم برای افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون و هموگلوبین است. این نوشیدنی‌ها معمولاً غنی از آهن، ویتامین سی، و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای خون‌سازی می‌باشند. از جمله این نوشیدنی‌ها می‌توان به آب چغندر، آب اسفناج، آب انار و ترکیباتی از آب مرکبات مانند آب پرتقال و لیمو اشاره کرد. ویتامین C موجود در آب مرکبات به جذب بهتر آهن کمک می‌کند. مصرف منظم این نوشیدنی‌ها دشمن کم خونی بوده و می‌تواند به بهبود سطح آهن خون و کاهش علائم کم‌خونی مانند خستگی و ضعف کمک کند.

بنابراین، گنجاندن این نوشیدنی‌ها در رژیم غذایی روزانه، روشی مؤثر برای مقابله با کم‌خونی است. آبمیوه‌های غنی از آهن و ویتامین C می‌توانند در درمان و پیشگیری از کم‌ خونی بسیار موثر باشند. از میان این آبمیوه‌ها، آناناس و پرتقال به عنوان دو انتخاب برتر برای افزایش سطح آهن در بدن شناخته می‌شوند.

آهن موجود در آناناس به صورت غیر هم‌بندی (non-heme) و در پرتقال به صورت هم‌بندی (heme) قابلیت جذب بالایی دارد. همچنین، ویتامین C موجود در این ابمیوه‌ها به بهبود جذب آهن کمک می‌کند. به علاوه، طعم خوشمزه و تازگی آناناس و پرتقال طیف وسیعی از افراد را به خود جلب می‌کند، که مصرف منظم آنها در رژیم غذایی می‌تواند برای پیشگیری و درمان کم‌ خونی بسیار مفید باشد. بنابراین، آب آناناس و آب پرتقال به عنوان بهترین آب میوه برای کم خونی و دشمن کم خونی شناخته می‌شوند.

 

درمان کم خونی با مصرف مکمل آهن

روش دوم درمان کم خونی و درمان سریع کم خونی شدید ، مصرف مکمل‌های آهن است. مصرف مکمل‌‌ آهن می‌تواند درمان کم خونی را تسریع بخشد اما استفاده از قرص آهن بدون مشورت با پزشک یا دکتر داروساز ممکن است برای شما عوارض داشته باشد.

 

فواید قرص آهن چیست؟

از فواید قرص آهن که بزرگ‌ترین دشمن کم خونی است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دشمن کم خونی
  • افزایش هموگلوبین
  • کاهش خستگی
  • بهبود استقامت استخوان‌ها
  • حفظ سلامت بارداری
  • افزایش انرژی
  • رشد مغزی در کودکان و نوزادان

 

انواع قرص آهن

به طور کلی، آهن در مکمل‌ها به دو شکل آهن فروس (ferrous) و آهن فریک (ferric) یافت می‌شود. به دلیل حلالیت بالاتر، جذب آهن فروس نسبت به آهن فریک برای بدن آسان‌تر است. محبوب‌ترین مکمل‌های آهن شامل فروس سولفات، فروس گلوکونات، فریک سولفات و فریک سیترات می‌شوند. ویتامین سی نیز به بدن در جذب آهن کمک می‌کند، بنابراین برخی تولیدکنندگان این ویتامین را به فرمولاسیون محصولات خود اضافه می‌کنند تا دشمن کم خونی را قدرتمندتر کنند.

انواع قرص آهن

 

آیا قرص آهن برای کم خونی است؟

از میان تمام فواید قرص آهن شایع‌ترین بیماری که به قرص آهن نیاز دارد، کم خونی فقر آهن است و می‌توان گفت آهن دشمن کم خونی است. اکثر مردم می‌توانند تمام آهن مورد نیاز خود را از غذاها دریافت کنند، اما در صورتی که دچار کم خونی هستید، احتمالاً آهن موجود در رژیم غذایی کافی نیست. در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن، تعداد گلبول قرمز کم است و به همین دلیل اکسیژن کافی به قسمت‌های مختلف بدن نمی‌رسد. علائم کم خونی فقر آهن شامل موارد زیر است:

  • خستگی
  • ضعف
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • پوست رنگ‌پریده

درمان کمبود آهن می‌تواند علائم مرتبط با آن را کاهش ‌دهد و به جلوگیری از عوارض ناشی از کم خونی کمک کند. علاوه بر این، بعضی از افراد به دلیل ابتلا به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) یا با هدف بهبود عملکرد ورزشی از مکمل آهن استفاده می‌کنند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که کمبود آهن ممکن است با ADHD مرتبط باشد، اما نیاز به تحقیقات بیشتری است. همچنین، در یک مطالعه علمی مشخص شد که مصرف مکمل آهن می‌تواند عملکرد ورزشی را در افرادی که کمبود آهن دارند، بهبود بخشد از این رو آهن نه تنها دشمن کم خونی است بلکه یک مکمل برای فعالیت‌های ورزشی است.

 

چه افرادی به مکمل آهن نیاز دارند؟

هر کسی ممکن است به مکمل آهن نیاز داشته باشد و به کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن مبتلا شود، اما این مشکل در افراد زیر شایع‌تر است و این افراد باید به دنبال دشمن کم خونی باشند:

  • زنانی که در سنین باروری به‌سر می‌برند و پریود می‌شوند (اگر خونریزی قاعدگی شما شدید است، مصرف قرص آهن در دوران پریود می‌تواند از بروز کم خونی جلوگیری کند.)

مطالعه بیشتر: بهترین زمان مصرف قرص آهن در زمان پریودی

  • زنان باردار
  • کودکان (عدم دریافت قرص آهن در کودکان مبتلا به کم خونی باعث مختل شدن رشد و تکامل آن‌ها می‌شود.)
  • افرادی که به طور مکرر خون اهدا می‌کنند
  • افرادی که جراحی بای‌پس معده انجام می‌دهند
  • نوزادان نارسی که قبل از هفته 37 بارداری به دنیا می‌آیند
  • گیاه‌خواران
  • افراد مبتلا به بعضی از بیماری‌ها (مثل سرطان، مشکلات گوارشی و نارسایی قلبی)
  • بیماران کلیوی که همودیالیز می‌شوند
  • استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌اسیدها

 

درمان کم خونی شدید در بانوان

درمان کم‌خونی بستگی به علت آن دارد و اولین قدم برای درمان، شناسایی علت دقیق بیماری است. این که کم‌خونی به چه دلیلی بروز کرده، تاثیر زیادی در نوع درمان خواهد داشت.

برای مثال، اگر کم‌خونی ناشی از فقر آهن باشد، پزشک معمولاً مکمل‌های آهن را تجویز کرده و رژیم غذایی غنی از آهن را برای فرد در نظر می‌گیرد. کم‌خونی‌های ناشی از کمبود ویتامین‌ها نیز به‌وسیله مکمل‌های مخصوص جبران می‌شوند. در مواردی که کم‌خونی به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای ایجاد شود، اولین گام درمانی بعد از تشخیص علت، درمان بیماری اصلی خواهد بود. این کار باعث می‌شود که به‌طور همزمان کم‌خونی و بیماری زمینه‌ای درمان شوند.

در مورد درمان کم‌خونی شدید در زنان، بسیاری از افراد به دنبال درمان‌های طب سنتی هستند. آیا طب سنتی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد؟ بله، طب سنتی و درمان‌های خانگی می‌توانند نقش مؤثری در بهبود کم‌خونی ایفا کنند. در ادامه به برخی از راهکارهای خانگی برای درمان کم خونی شدید در بانوان اشاره می‌کنیم:

  • مصرف شیره انگور به‌طور منظم
  • خوردن 4 عدد خرما در روز
  • فراموش نکردن مصرف چهار مغز (بادام، فندق، گردو، پسته)
  • افزایش مصرف گوشت، به‌ویژه گوشت قرمز
  • مصرف سبزیجات و میوه‌هایی مانند کاهو، کلم بروکلی، اسفناج، جعرفی، شاتوت و زرشک که همگی خون‌ساز هستند
  • استفاده از دمنوش سیب و به که ترکیباتی خون‌ساز دارند و در درمان کم‌خونی مؤثر هستند
  • خوردن برگه زردآلو و انجیر خشک
  • اضافه کردن حبوبات به رژیم غذایی روزانه

این روش‌ها می‌توانند به عنوان مکمل درمان‌های پزشکی برای بهبود وضعیت کم‌خونی مورد استفاده قرار گیرند.

مصرف مکمل آهن دشمن کم خونی

 

نحوه مصرف قرص آهن

پزشک ممکن است از شما بخواهد هر روز از مکمل آهن استفاده کنید. با این حال، بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف یک روز در میان آهن هم امکان دارد موثر باشد و حتی جذب بهتری داشته باشد. در مورد اینکه کدام استراتژی برای شما مناسب‌تر است، با پزشک خود صحبت کنید تا بتوانید دشمن کم خونی خود را بشناسید.

 

نکات مهمی که باید در حین مصرف مکمل آهن رعایت کنید عبارتند از:

  1. بهتر است مکمل آهن را با معده خالی بخورید. اما در صورت بروز مشکلات گوارشی، می‌توانید آن را همراه با غذا مصرف کنید.
  2. قرص را به طور کامل ببلعید. آن را خرد نکنید، نجوید یا نشکنید.
  3. سعی کنید مکمل آهن را همراه با ویتامین C (برای مثال، یک لیوان آب پرتقال) مصرف کنید تا جذب آن بیشتر شود.
  4. بعضی مواد غذایی مانند لبنیات، تخم‌مرغ، اسفناج، غلات کامل و کافئین می‌توانند جذب آهن را کاهش دهند. سعی کنید حداقل یک ساعت قبل و بعد از مصرف مکمل‌ از خوردن این غذاها خودداری کنید.
  5. بین زمان مصرف قرص آهن با زمان مصرف آنتی‌اسیدها (که برای خنثی کردن اسید معده تجویز می‌شوند) و مکمل کلسیم حداقل یک ساعت فاصله در نظر بگیرید. آنتی‌اسیدها اسیدیته معده را که برای جذب آهن لازم است، کاهش می‌دهند.
  6. ویتامین C: مصرف همزمان ویتامین C (مانند پرتقال، لیمو و کیوی) به جذب بهتر آهن کمک می‌کند.
  7. پرهیز از مصرف همزمان چای و قهوه: تانن موجود در چای و قهوه از جذب آهن جلوگیری می‌کند.
  8. پخت و پز مناسب: پختن غذاها با ظروف آهنی می‌تواند به افزایش میزان آهن آن‌ها کمک کند

اگر در مصرف مکمل آهن زیاده‌روی کنید، ممکن است دچار مسمومیت شوید. تجمع آهن در بدن می‌تواند در نهایت به سیروز کبدی، سرطان کبد و بیماری قلبی منجر شود. در موارد شدید، مصرف بیش از حد آهن (60 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) باعث نارسایی اندام، کما و مرگ می‌شود. اگر فکر می‌کنید آهن زیادی مصرف کرده‌اید، در اسرع وقت به دنبال درمان بروید تا دشمن کم خونی بلای جانتان نشود.

بعضی از اختلالات ژنتیکی باعث می‌شوند بدن از غذاها مقدار زیادی آهن جذب کند که این می‌تواند به اضافه بار آهن منجر شود. هموکروماتوز یک اختلال ژنتیکی است که باعث تجمع آهن در بدن می‌شود. در صورت ابتلا به این بیماری، مصرف مکمل آهن توصیه نمی‌شود.

خرید مکمل دارویی ویتامین سی

 

دشمن کم خونی کودک

کم‌ خونی یکی از مشکلات شایع در کودکان است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله ناکافی بودن مواد مغذی در رژیم غذایی، اختلالات جذب، کاهش تولید گلبول‌های قرمز خون یا از دست دادن خون ناشی از عوارض بیماری‌های مختلف ایجاد شود. رشد سالم و بهبود عملکرد شناختی و فیزیکی کودکان به طور مستقیم به وضعیت خون آن‌ها مربوط است. بنابراین، شناخت و درک علل کم‌ خونی و گرفتن اقدامات مناسب برای پیشگیری از آن امری بسیار حیاتی است.

دشمن کم خونی کودک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی اصلی از جمله آهن، ویتامین C و اسید فولیک است. علاوه بر این، مراقبت از سلامت عمومی کودکان از طریق مصرف مکمل‌های غذایی، مانند آهن و ویتامین‌ها، و رعایت نکات بهداشتی مانند تمیزی دست‌ها و پرهیز از تماس با افراد بیمار می‌تواند به پیشگیری از کم‌خونی کمک کند. در صورت مشاهده هرگونه علامت مربوط به کم‌خونی در کودکان، مشاوره با پزشک و انجام آزمون‌های لازم ضروری است تا علت اصلی مشکل تشخیص داده و درمان مناسب ارائه شود.

 

دشمن آهن خون

چای نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها قاتل و دشمن آهن خون است. مصرف چای می‌توانید آهن موجود در مواد غذایی را از بدن خارج کند از این رو بهتر است 1 ساعت قبل و 2 ساعت بعد از غذا از نوشیدن چای خودداری کنید.

 

چای چگونه آهن خون را کاهش می‌دهد؟

چای حاوی ماده‌ای به نام تانن است. تانن عملکردی مشابه کافیین دارد و باعث از بین بردن خستگی می‌شود. این ماده بخاطر ساختار شیمایی خود (جذب یون‌ها دو ظرفیتی) می‌تواند با آهن و کلسیم ترکیب شود و مانع جذب این دو ماده در بدن گردد و آهن را از طریق دستگاه گوارش از بدن خارج کند. این اتفاق می‌تواند به آهن غذا اثرگذارد و هم آهن خون را از بدن کاهش دهد. از این رو می‌توان چای را دشمن آهن خون درنظر گرفت.

 

گفتار پایانی

مکمل‌های آهن می‌توانند بهبود کم خونی ناشی از کمبود آهن را تسریع و تسهیل کنند. آهن یکی از اجزای اصلی بدن است که برای تولید هموگلوبین، پروتئین حمل کننده اکسیژن در خون، ضروری است. با مصرف مکمل‌های آهن، سطح آهن در بدن افزایش می‌یابد و این می‌تواند بهبود علائم کم خونی مانند خستگی، ضعف و کاهش توانایی تحمل فعالیت‌های روزمره را به همراه داشته باشد.

مکمل‌های آهن در اشکال مختلفی مانند قرص‌ها، کپسول‌ها و شربت‌ها در دسترس هستند. برخی از این مکمل‌ها حاوی فرم‌های مختلف آهن مانند سولفات آهن، فمات آهن، گلوکونات آهن و سیترات آهن هستند.

همچنین، برای بهره‌برداری بهتر از مکمل‌های آهن، می‌توانید راهنمایی پزشک خود را دریافت کنید. زیرا مصرف مکمل‌های آهن نیاز به تعیین دقیق دوز و مدت زمان مصرف دارد و ممکن است در برخی موارد خاص مانند عوارض جانبی، تداخل با داروهای دیگر و یا مشکلات گوارشی مشاهده شود. پزشک شما می‌تواند نیازهای شما را بررسی کرده و مکمل آهن مناسب را توصیه کند.

آهن به عنوان دشمن کم خونی یک ماده معدنی حیاتی  است که به گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند تا اکسیژن را به قسمت‌های مختلف بدن منتقل کنند.

هر یک از انواع قرص آهن دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و برای استفاده در بارداری باید با پزشک مشورت شود. همچنین، مصرف قرص آهن در بارداری باید زیر نظر پزشک باشد و مقدار توصیه شده توسط او مصرف شود. در زمان خرید قرص آهن به میزان آهن موردنیاز بدن، سن، جنس و … توجه کرده و حتما با پزشک خود مشورت کنید.

داروخانه آنلاین دارونت

دربارۀ آهن بیشتر مطالعه کنید...

دربارۀ کم خونی بیشتر مطالعه کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه
فروشگاه
حساب من